CorpYoga – pentru femeia din tine

TuCuTine.ro

Yoga – pentru femeia din tine

Femeile pot fi mai direct interesate decat barbatii in unele aspecte cu privire la practica yoga. Aceasta deoarece, pentru o femie nu este prea greu sa fie zvelta si sa aiba un fizic echilibrat atat timp cat este tanara. Aceste insusiri se pot pastra o perioada si fara anumite ingrijiri speciale. Dar, din pacate, si mai ales daca nu este facut ceva special in aceasta directie, aceste daruri nu se mentin prea mult fara un anumit efort. Aceasta si pentru ca in viata femeii intervin diverse solicitari specifice, cum ar fi: sarcinile, nasterea, alaptarea, menopauza. Pentru pastrarea si cresterea feminitatii, a unui anumit magnetism, recurgerea la practica yoga este de un real folos. Este important ca femeia sa inteleaga necesitatea fundamentala de a fi mereu in forma si incantatoare. Astfel, ea traieste deplinatatea vietii senzatia deosebit de placuta pe care o confera un corp sanatos si plin de vigoare. Altfel isi va pierde rezistenta, capacitatea de munca, imbatranind inainte de vreme.

Corpul femeii are particularitatile sale biologice. Pentru femei, o importanta primordiala o are musculatura abdominala, a perineului si a pieptului. Femeile care practica sistematic tehnicile posturale yoga nasc mai usor, fara complicatii si se refac mult mai repede.

Exercitiile yoga intaresc muschii peretelui abdominal, ajuta la mentinerea armonioasa a sanilor, tonifica si confera controlul asupra musculaturii planseului pelvian, impiedica formarea varicelor si contribuie la pastrarea siluetei zvelte.

Anumite metode Yoga pot fi exersate chiar si in asa-zisii timpi morti, permitand de exemplu, recurgerea la anumite contractii revitalizante impreuna cu o adecvata focalizare a atentiei.

Cel mai important este sa nu va sperie termenii folositi in Yoga si sa cereti parerea unui specialist, cel putin la inceput. Ar trebuii in timp sa va devina o practica de pozitii simple, repetate constant cu placere. Nu exista lucruri frumoase sau benefice pentru trup si spirit decat cele practicate din curiozitate, cu drag.

Rezolvarea unor probleme de sanatate se face cel mai adesea prin insasi efectele directe ale practicarii yoga: linistea mintii, detensionarea articulatiilor si a tendoanelor, armonia si echilibrul posturii, etc.Si ca si pentru fiecare lucru bine facut ne trebuie perseverenta si indepartarea mintii de la scopul urmarit…bucurati-va de calatorie si uitati de destinatie.

Post a comment

seven − 3 =

Have a question?