TuCuTine.ro

…fara relatii

Cele mai frumoase relatii din viata mea s-au nascut atunci cand nu le-am denumit relatii, atunci cand „nu am stiut” ca am o relatie.Pentru mine ‘relatie’ inseamna tot ceea ce m-a invatat mama ca inseamna o relatie, ce am vazut(in primul rand) la altii ca inseamna o relatie, ce am vazut la prietenii parintilor mei, la cuplul de vecini din cartier ca inseamna, ce povesti am auzit despre relatii si membrii acelei relatii, despre toate filmele si revistele din viata mea….si asa mai departe.

RELATIILE mele au fost un pic din toate acestea, din sperantele  si asteptarile  celor traite, vazute, simtite de altii, nu de mine.M-am intors un pic la mine, in mine si mi-am dat seama ca atunci cand m-am nascut am stiut sa-mi iubesc parintii fara sa stiu ca am o relatie cu ei, la fel si cu prietenii de gradinita(primele si cele mai simple relationari) si ca lucrurile au devenit mai dificile cand am aflat ca „aveam o relatie buna/proasta”. Suntem constienti cat de mult ne comparam cu altii, cu alte evenimente din viata altor oameni, cu relatiile lor? Cat suntem NOI in relatia ‘noastra’?

Si asa m-am intors in timp sa mai simt un pic cum e sa nu ai asteptari si convingeri, teorii si ipoteze. Mi-a fost greu si am reusit in urma mai multor exercitii…..si am descoperit ca  „m-am intors” in prezent. In prezent…incerc sa nu am relatii!


 

PS: pentru exercitiu recomand intalnirea cu un prieten vechi-Eckhart Tolle

Post a comment

9 − 8 =

Have a question?