TuCuTine.ro

Calea ta esti tu

M-am aflat in multe Sali de meditatie, la multe cursuri si prelegeri pe teme spirituale si am avut multe de inteles, dar si mai multe lucruri de invatat si apreciat. Am trecut prin momente de infrangere a propriei frici in fata necunoscutului, blocari ale mentalului fata de unele practici cu care nu fusesem familiarizata si lista lunga si foarte diversificata poate continua. Dar cel mai tare am avut de luptat cu frica de mine…. Sa ma explic; atunci cand participantii la un curs sunt oameni cu experienta, realmente practicanti, teama cea mai mare si dovedita ulterior este ca nu “simteam” ce simteau ei, nu aveam aceeasi experienta “luminata”, nu stiam sa “calatoresc”, uneori nici nu “plecam”, nu “vedeam” culori sau forme, nu ” miroseam” si nu “auzeam” nimic din ceea ce TREBUIA…. Aceasta evaluare este evidenta la inceput, pentru ca vrei sa fi cel putin la fel de “bun” ca si cei de langa tine, vrei sa experimentezi tot ce pot si ceilalti si, de ce nu, asta putea reprezenta “garantia” unui curs de calitate. Ba mai mult, m-am trezit deranjata de vocea audientei pentru ca eu calatorisem pe taramul lui Mos Ene, lucru evident pentru ceilalti dupa fata mea proaspat trezita dintr-un somn adanc. Este un lucru firesc pentru majoritatea incepatorilor, dar are si o componenta emotionala cu impact in viitor daca mentorul nu o ajusteaza la timp.

Iar deznodamantul, momentul adevarului, se produce la finalul cursului, cand toata lumea impartaseste trairile, senzatiile si “calatoriile”, si – ghicesti? – de fata cu toata lumea “luminata”, tu nu ai ce sa impartasesti, pentru ca n-ai vazut, n-ai auzit…. etc. Am impartasit cu altii ca mine, care chiar au recunoscut ca au si “trisat” si s-au folosit de rodul imaginatiei sa povesteasca despre “vizitarea unor taramuri nebanuite in culori fantastice cu miros de iasomie…. „ pentru a impartasi si ei ceva; e drept ca asta depindea de maretia Personalitatilor participante si de dorinta de a le impartasi emotia.

Luminarea mea  a venit la ceva timp dupa aceste experiente de inceput si cu siguranta datorita unor oameni foarte MARI, cel putin asa ii percep eu, si care mi-au aratat lumina si maretia, dizolvand aparenta mea non-experienta. Caci ceea ce traiesti tu este UNIC, si este foarte posibil ca uneori sa nu-ti amintesti nimic. E OK! Alteori nu ai nimic de impartasit cu oamenii de langa tine. Si de data asta este OK! Este posibil sa ai experienta de a fi strabatut un fior si atat; nu stii sa-ti dai seama si nu poti sa-ti explici nici tie ce semnificatie are, daca are  vreuna, dar-mi-te sa mai povestesti si altora. E in continuare OK!

Niste lucruri, insa, trebuie sa tii minte:

1. esti Unic, esti perfect cu ceea ce traiesti sau simti chiar daca nu-ti dai seama despre ce e vorba; este o experienta si atat!

2. nimeni si nimic nu se compara cu experienta ta, nu trebuie ca faci nici o comparatie cu nici una din experientele altora, pentru ca, pur si simplu, unele lucruri nu se pot compara!

3. daca vrei sa intelegi ceva ar trebui sa lasi lucrul acela sa se sedimenteze in tine; ca-i bun sau rau, vei stii in timp; care-i semnificatia lui pentru tine, daca te inspira sau nu, sunt lucruri pe care le vei afla singur mai tarziu. Astfel ca perceptia ta va fi total diferita peste 2 luni, sau 4 ani. Sunt lucruri pe care le uitam, care nu inseamna nimic pentru noi si pe care trebuie sa le lasam sa se duca… indiferent care e parerea altora.

4.  nimeni, nici un Guru, Maestru, Mare Luminat al timpurilor noastre sau trecute nu poate sa-ti spuna ce sa simti, ce sa vezi, sau ce sa conteze cu adevarat pentru tine, nu te poate salva sau lumina, nu te poate iubii mai mult decat o faci tu cu tine.

5. inceteaza sa mai visezi la “puterile”/capacitatile paranormale si extrasenzoriale ale  altora; darul tau e unic si s-ar putea chiar sa fi intr-o sala de curs nepotrivita, sau langa oamenii nepotriviti si, cu toate astea, sa fi ’mai’ special si ‚mai’ plin de daruri decat iti poti imagina. Dar nu te poti vedea cu adevarat, nu poti sa fi tu cu tine decat in momentul in care te RELAXEZI.

Parcurge si experimenteaza tot ce te inspira si fi mandru de tine, chiar de la somnul cel mai adanc, pana la cea mai Plenara meditatie din lume, caci un adevarat Mentor te va felicita!

Dumnezeu are un plan cu tine, existenta ta nu e intamplatoare si misiunea ta e unica!

Esti unic, esti Creator a tot ce-ti doresti si vrei sa devii, sau, doar sa ramai LIBER. Toate celelate sunt forme de incorsetare si nu merita atentia ta.

Urmeaza-ti calea!

Post a comment

4 + seventeen =

Have a question?