MinteDezvoltare PersonalaCalatorie de poveste

TuCuTine.ro

Calatorie de poveste

V-ati intrebat vreodata „cum” sa faceti o calatorie, o excursie, o vacanta…? Ce ne mai trebuie in afara de bilete, rezervari, bagaje, sfaturi, voie buna, soare, prieteni…?

Ei bine, cred din ce in ce mai mult in conceptul eco al calatorului, conceptul starii de bine interioare a noastra si a celor pe care ii vizitam. Cum sa calatorim „cu ochii deschisi”, responsabili, atenti la natura pe care ar trebui sa o protejam, la oamenii acelor locuri pe care ar trebui sa-i respectam, la rolul pe care-l avem ca acele asezari sa fie cel putin la fel de frumoase dupa ce am trecut noi pe acolo. Pentru noi si cei din jurul nostru.

Esti responsabil de ocrotirea vietii salbatice pe care o vezi, de conservarea monumentelor si imbogatirea culturala a locurilor vizitate. Prezenta ta influenteaza asezarile vizitate.

 

Tu te vei incarca in interiorul tau, dar si bucuria si starea ta de bine vor imbogati locurile pe unde vei umbla. Cauta sa-ti cheltui banii si sa imparti emotiile cat mai ecologic posibil, astfel incat sa sustii cum poti tu mai bine identitatea locala. Apreciaza si bucura-te de mostenirea locala si culturala a asezarilor, nu judeca si,  mai cu seama,  respecta obiceiurile si traditiile locale.

Iubeste oamenii pe care ii intalnesti cu asezarile si mancarea si traditiile lor, iti vor fi incantare pentru suflet, energie pentru corp si spirit. Mai cu seama, fie ca te regasesti, fie ca nu, pune intr-o lumina buna povestile despre oamenii si locurile vazute. Asa vei contribui cu sinele tau, la frumusetea lumii.

 

Dupa cum spunea o prietena…va doresc calatorie de poveste.

Post a comment

nine + 4 =

Have a question?