TuCuTine.ro

Tara zambetului

V-ati intrebat vreodata in momentele de cumpana sau de bucurie care va sunt resursele?Care sunt calitatile voastre cele mai de pret, care sunt lucrurile care va diferentiaza de ceilalti? Prin exercitiul vietii am descoperit, fiecare din noi, care sunt calitatile, capacitatea de mobilizare, caldura Sinelui interior, linistea mintii, centrarea inauntru fiintei noastre…toate acele lucruri care sunt de cel mai mare ajutor; este ajutorul pe care-l gasesti in interior si nu in exterior. Iar apoi acestea vor iesi la suprafata si in felul asta toata lumea va invata din iubirea pe care ti-o porti, si cadou le va fi.

E minunat sa-ti amintesti de toate astea cand vezi prin puterea contrastelor, oamenii din jurul tau veseli, binevoitori, cu fetele luminate, gata sa te ajute neconditionat in ciuda unei vieti grele. La acesti oameni am vazut cum indestularea si preaplinul dinauntrul lor li se vede pe fata, in gesturi si in smerenie. Sunt in marea lor majoritate oameni simpli care traiesc in natura, cu natura, de la care sunt rasplatiti cu fructe si mirodenii din plin, vegetatie luxurianta si tesaturi fine. Se roaga in liniste in temple impodobite pana la refuz in contrast cu straiele lor simple in culori vii. De la calugarii budisti pana la femei grabite prin pietele din strada, la batranii si copii asiatici, toti au fete binevoituare si foarte des zambitoare. Traiesc in singura tara din sud-estul Asiei care nu a fost ocupata de nici o putere europeana, un mix de culturi si influente, ei oamenii de aici au toleranta si  acceptare, si mai mult decat atat sunt foarte mandrii de cei care-i conduc: regele si regina lor.

 

Daca nu v-ati dat seama inca, vorbesc de oamenii Thai(asa mi-a placut sa-i numesc), thailandezii, niste oameni mici cu suflet mare! Fetele le sunt luminate de un zambet inocent, batut de soare iar viata desi grea li se vede in mod frumos pe chip. Au un trai deloc asemanator cu al europenilor(de care se bucura din plin ca si turisti), au un mod impacat de a trai, un mod inventiv de a se descurca si asta pentru ca au inteles care le sunt resursele: vremea calda mai tot timpul, mancarea, mirodeniile, plajele, masajul…

Profita de unicitatile lor ca si oameni, ca si popor, si au timp sa traiasca doar in prezent, nu ieri si nu maine, azi!

Avem de invatat cu fiecare om pe care il intalnim si cu fiecare pas pe care-l facem, avem de invatat reintoarcerea la noi, la acele lucruri care ne fac unici si cu minunatiile cu care am fost inzestrati.

Post a comment

18 + twenty =

Have a question?