SpiritQi GongDespre Zhan Zhuang, de la un prieten drag…

TuCuTine.ro

Despre Zhan Zhuang, de la un prieten drag…

„Ti-am povestit in fuga cate ceva despre arta de a sta in meditatie (ca un capac spun ei) se numeste Zhan Zhuang. Cartea pe care ti-o dau este prima carte in engleza pe care am cumparat-o. Tehnica este simpla si la indemana oricui, iar rezultatele sunt excelente.

In viata totul tine de atitudine (interioara si exterioara). Daca ai o pozitie corecta a corpului care exprima liniste calm si echilibru (atitudinea exterioara) prin armonie interiorul tau va reflecta aceeasi liniste din exterior (atitudinea interioara). Este tehnica folosita in TaiChi in Zhan Zhuang si cred ca poate fi generalizata.

Reversul este ca, o atitudine incordata in exterior, va genera incordare in interior. Toti avem o anume pozitie pe scaun pe care nu o constientizam, pozitie care nu va reflecta nici calm nici relaxare…asa ca nu ar trebui sa ne intrebam de ce nu suntem linistiti in interior dupa un timp de stat pe scaun.

Sunt meserii in care corpul este afectat de pozitia de lucru (soferii, postasii, toti cei care lucreaza la birou, stomatologii). Iti spun teoria (practica ma omoara si pe mine): trebuie sa nu stai nici o secunda intr-o anumita pozitie fara sa fii constient de ea. Daca esti constient corpul iti va spune ce nu e Ok sau daca e Ok si astfel poti sa „reglezi”. Daca nu devenim constienti cand ne doare spatele, umarul, ceafa, piciorul, etc. rezultatul este senzatia de discomfort fizic, acel semnal de alarma tras de corp: „hei, ai uitat de mine? ”

In ZhanZhuang stai asemeni unui copac cu picioarele adanc inradacinate in pamant, cu spiritul spre cer si cu mintea in centrul tau energetic. E un exercitiu foarte bun pentru reechilibrarea energetica a corpului si pentru constientizarea si eliminarea tensiunilor din noi.”

Cartea este: ” The Way of Energy: Mastering the Chinese Art of Internal Strength with Chi Kung Exercise” – Autor: Lam, Kam-Chuen

2 Comments

  • S.T.

    Am cartea Zhan Zhuang tradusa in romana spre vanzare.

  • Marius

    Unde pot gasi cartea Zhan Zhuang in limba romana va rog?

Post a comment

twelve + five =

Have a question?